פירות יבשים אורגניים
אמנם ט"ו בשבט בפתח, אך פירות יבשים נאכלים במהלך כל השנה. הם מהווים תחליף נהדר לסוכרים ולממתקים התעשייתיים והמעובדים. מספקים לנו אנרגיה זמינה ומהירה בזמן פעילות גופנית מאומצת, טיולים וסתם כך כשמתחשק משהו מתוק ומזין.
למה חשוב לצרוך פירות מיובשים אורגנים?
הגידול האורגני שומר על פוריות הקרקע, אינו מדשן בדישון כימי, אלא בקומפוסט טבעי וכך הגידולים הגדלים באופן זה ניזונים ומתפתחים ממקורות איכותיים של דישון, אשר גורמים לערך הפרי להיות משמעותי עבורנו.
בנוסף הגידולים לא מרוססים בחומרי הדברה ולא מקבלים תוספת הורמונים
שלא פעם מעלים את הסיכון לחולי, אלרגיות והצטברות רעלים בגופינו.

מה עובר הפרי על מנת להיות פרי יבש
תהליך ייבוש הפירות היבשים חשוב לא פחות מגידולו של הפרי עצמו.
תהליכי יבוש הפירות נעשים במספר שיטות:
מצד אחד התהליכים הטכנולוגים בהם הפרי יעבור חימום מהיר בטמפרטורה גבוהה לרוב בתוספת חומרים שונים אשר יזרזו את תהליך יבושו.
מצד שני ישנה השיטה המסורתית הנהוגה בפירות היבשים האורגניים, בה הייבוש  נעשה באופן טבעי של קרני השמש. בשיטה זו הפרי ישמור על ערכי הויטמינים פחות יפגעו והפרי ישמור על כמות המינרלים שבו.
חומרי הדברה
חשוב להזכיר, כי תהליך הייבוש מצמצם את כמות המים המצויה בפרי והופכת אותו למרוכז יותר,
כך שבפרי יבש ,שאינו אורגני ריכוז חומרי הדברה והכימיקלים המצויים בו יהיו גבוהים יותר מאשר בפרי הטרי.

שימור בחומרים כימיים נוספים
כאשר מדובר בתהליך יבוש שאינו אורגני, ישנו משתנה נוסף שלא קיים בזה האורגני והוא, הרצון לשמור על מראה הפרי הטרי כלומר,
על צבעו ונראותו. כמו כן ישנו רצון להאריך את חיי המדף של הפירות היבשים. כל אלו נעשים ע"י שימוש בסולפטים וכימיקלים שונים
כגון גופרית דו חמצנית, צבעי מאכל ולעיתים אף סוכר.
בפירות היבשים האורגניים לא נעשה שימוש בכל אלה ולכן לא פעם, נראה את הפרי המיובש האורגני כפחות אטרקטיבי מבחינה חיצונית.
אך אל לנו לטעות, טעמו יהיה מצוין וערכיו נשמרים ותורמים לנו רבות.

יתרונותיהם של הפירות היבשים האורגניים
אנרגיה- מספקים אנרגיה מידית בשל תכולת הסוכר הקיים בו.
ברזל- חלק מהפירות היבשים מכילים כמות ברזל מכובדת שתעזור במניעת אנמיה כגון השזיפים היבשים, הצימוקים והמשמש.
סיבים תזונתיים- פירות יבשים מכילים כמות מכובדת של סיבים תזונתיים, שתורמים רבות לפעילות המעי. השזיף נחשב ליעיל ביותר ביניהם.
ויטמינים ומינרלים- תהליך הייבוש האורגני מצליח לשמור על כמות  המינרלים (דוג' התאנים העשירים בסידן) הקיימים בפרי ולהפחית במעט בלבד את ערכי הויטמינים ביחס לגידול הרגיל.
המלצתי היא צריכה מבוקרת של פירות יבשים בשילוב אגוזים. צריכה כזו תספק סוכר בצורה מאוזנת ובנוסף נרוויח אנרגיה בשילוב סיבים ויטמנים ומינרלים.


 
כתבה: הילה גלבוע, נטורופתית

הנתונים המופיעים על גבי אריזת המוצרים שנמצאים על המדפים הם הנתונים המדויקים והעדכניים ביותר.

ייתכן כי חלק ממוצרינו המופיעים באתר עודכנו לגבי הסימון התזונתי ו/או לגבי סימונם באדום ועדכונים אלה (לרבות תמונת המוצר) טרם עודכנו באתר.