עדשים מנומרות/צרפתיות
צרפתיות.jpg
מקורן של העדשים הייחודיות האלה הוא במחוז לה פוי שבצרפת ומכאן גם שמן הנוסף "עדשים צרפתיות".

האדמה הוולקנית שבה הן צומחות מעניקה להן טעם אגוזי שונה, המבדל אותן מעדשים אחרות.

מבין שלל סוגי העדשים, המנומרות כמו השחורות נחשבות ליוקרתיות ביותר, ויש להן מקום של כבוד במטבח הצרפתי.

צבען המנומר של העדשים נוצר על ידי פיגמנט שנקרא אנטוציאנין, האחראי גם לצבעו של הכרוב הסגול ולצבעם הכהה של פירות יער וענבי יין. האנטוציאנין נחשב כנוגד חמצון חזק וחיוני לגוף. העדשים המנומרות דלות בשומן (פחות מ-2%), והינן מקור מצוין לחלבון מן הצומח (מכילות 30% חלבון), לסיבים תזונתיים, לברזל ולסידן.

בזכות גודלן הקטן, עדשים מנומרות מצוינות להנבטה בבית. תהליך ההנבטה משנה את המבנה שלהן בתהליך של מעבר מקטנית לירק, והופך אותן למזינות במיוחד.

אין מאכל שאליו עדשים מנומרות לא יכולות להצטרף: סלטים, תבשילים, ממרחים, קציצות, מנות פסטה ואפילו בתור מילוי למאפים. הן שומרות על צורתן בבישול ממושך ולא מתפרקות ולכן נפלאות כחלק מסלט או מרקים.