חומרי גלם
750 מ"ל משקה שקדים אורגני, בטמפרטורת החדר. 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות מייפל / סילאן 1 ק״ג קמח כוסמין אורגני מלא 1/4 כוס שמן זית אורגני מלח - כף שטוחה לציפוי: גרעיני חמניה אורגנים וגרעיני דלעת אורגנים
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את משקה השקדים, השמרים והמייפל / סילאן, ומערבבים כחצי דקה.
2. מוסיפים את הקמח ולשים כ- 2 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק.
3. מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד 6 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח ומגבירים את המהירות. הבצק יוצא מעט דביק.
4. התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בעזרת קלף ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
5. שקילה: מחלקים את הבצק לכדורים
6. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
7. התפחה שנייה: מתפיחים את הלחמניות המעוצבות על תבנית עם נייר אפייה למשך כחצי שעה.
8. זיגוג: מערבבים קצת סילאן עם מים, מברישים בעדינות כל לחמניה ומפזרים מעל / שומשום / זעתר / גרעיני חמניה / גרעיני דלעת.
9. אפייה: אופים את הלחמניות במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש.
10. בתיאבון
+3
32,129
People reached
2,517
Engagements
Boost again
Comments