סידן בגיל המעבר


מתי אישה נחשבת ב"גיל מעבר"?

מהי מנופאוזה?

מתי צריך לספק לגוף האישה יותר סידן, ולמה?

אילו המלצות נוספות יקלו עליך?


להלן קצת עובדות שיעשו סדר:

גיל המעבר אצל נשים, מתי מתחיל וכיצד מתבטא:

למעשה האישה מוגדרת כפוסט מנופאוזה כשנה לאחר המחזור האחרון.

גיל המעבר או המנופאוזה הוא אירוע מתמשך בחיינו כנשים ומגיע להפסקת הדימום הוויסתי בסופו של דבר. אין נקודת זמן מסוימת שבה הוא מתחיל.

כעשור לפני הפסקת המחזור נשים מתחילות לחוות שינויים בתחומים רבים בחייהן ונכנסות למצב המכונה פרה-מנופאוזה, שמאופיין בירידה הדרגתית של הפרשת הורמון האסטרוגן וייצור הפרוגסטרון.


תסמיני גיל המעבר

השינויים ההורמונליים שצוינו מעלה מביאות להופעת תסמינים כדוגמת אלו:

ירידה במצב הרוח ועד לדיכאון

גלי חום והזעות

יובש בנרתיק

ירידה בליבידו (החשק המיני)

דימומים לא סדירים

כאבי ראש

דחיפות ותכיפות למתן שתן

קשיים בשינה

ויש עוד.


אוסטאופורוזיס

גם אם הן חשות בסימפטומים וגם אם לא, הנשים נמצאות בתקופה זו של חייהן בסיכון גבוה יותר להיפגע מהופעת אוסטאופרוזיס ברמה כזו או אחרת, כיוון שספיגת הסידן נפגעת עם העליה בגיל.

במצב זה ישנו תהליך מואץ של אבדן מסת עצם.

ירידה במסת העצם מתחילה על פי רוב סביב גיל 35, ובסביבות גיל 50  מתרחש אבדן רקמת עצם בכמות מסיבית ביותר ולכן הן חשופות יותר לשברים וסדקים בעצמות.

רמת הסידן בדם נשמרת על-ידי אספקה סדירה של סידן מהמזון או מסידן שמקורו בפירוק העצם.

בשל הסיכון הזה רצוי ומומלץ לחזק את הגוף ברכיבי תזונה עשירים בסידן וכן בתוספת שלו.


מזונות עשירים בסידן


טחינה מלאה ושומשום מלא -במאמר על הטחינה תוכלו לקרוא בהרחבה על היתרונות, הכמויות וההבדלים בין הטחינות השונות.

שקדים לא קלויים ואגוזים אחרים הם מקור למינרלים רבים ובניהם סידן בכמות גדולה.

סרדינים - כיוון שהדגים נאכלים על עצמותיהם וכידוע מעל 90% מהסידן בגוף מאוחסן בעצמות (כמו אצלנו בני האדם) לכן זה מקור נהדר לסידן.

קטניות הן מקור נהדר לסידן, לסיבים תזונתיים והן לחלבון שיש לו משמעות רבה בבנית מסת שריר התומך בעצם.

טופו – כנ"ל.

בין המזונות המומלצים: ברוקולי, כרוב, תאנים מיובשות, שעועית ירוקה, אצות ומוצרי חלב. כדי להגיע לקצובות המומלצות רצוי לשקול שימוש בתוספי תזונה ייעודיים.


המלצות תזונתיות נוספות

באופן כללי מומלץ לצרוך מזונות מלאים וגולמיים ולהימנע מאוכל מתועש ומעובד.

כמו כן, מומלץ להקפיד על צריכת מזונות שמהווים מקורות לאומגה (הדס, אנא הפכי את המילים "מקורות לאנרגיה" ללינק למאמר במגזין)


פעילות גופנית

שמירה על משקל תקין ועיסוק בפעילות גופנית סדירה הם שני מרכיבים חשובים ביותר בתקופה זו. התעמלות בונה עצם ואורח חיים שתנועה משולבת בו תורם לזרימת דם וחמצן תקינים בגוף משפר את תפקוד התאים ותורם לחיזוק העצמות, איזון רמות הסוכר בדם ועוד רווחים רבים בין היתר גם שיפור ואיזון מצב הרוח.


כתבה נעמה טננבאום - נטורופתית 052-5021515

31 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול