את הקוואקר כבר ניתן לראות כמעט בכל בית, שימושיו רבים ומגוונים- דייסות, עוגיות, שייקים, הסמכת מרקים, גרנולה ומוזלי וכן לשימוש חיצוני לבעיות עור, יובש והחלמת פצעים. הקוואקר הינו שיבולת שועל השייך למשפחת הדגנים המלאים, החלק בשיבולת בו אנו משתמשים הוא הזרע וממנו מפיקים את הקוואקר. לקוואקר יתרונות רבים והוא יודע להשתלב בכל סוגי המזון, הוא בעל ערכים תזונתיים נפלאים ונוח לשימוש. חלק גדול מיתרונותיו של הקוואקר מתקבלים מכמות הסיבים המצויים בו וסוגי הסיבים. סוג אחד הם סיבים מסיסים, אלו סיבים המתמוססים במים ומעכבים את ריקון הקיבה ותורמים לתחושת השובע וסוג נוסף הם הסיבים הלא מסיסים אשר מגדילים את נפח הקיבה ומזרזים את פינוייה ומונעים עצירות. נתחיל בכך שהסיבים התזונתיים תורמים רבות לתחושת שובע לאורך זמן, סיבים אלו ישפרו את פעילות מערכת העיכול וכן יתרמו לתהליכי ירידה במשקל. הקוואקר הוא בעל ערך גליקמי נמוך, תורם לאיזון רמות הסוכר בדם לאורך זמן רב, בשילוב עם הסיבים התזונתיים הקיימים בו נחשב למנה מומלצת למניעת סכרת. הקווקאר נחשב מקור לאנרגיה. הקוואקר הוא פחמימה עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה. מכיוון שערכו הגליקמי נמוך הוא יתרום לביצועים ספורטיביים, אם יאכל כשלוש שעות לפני האימון יתרום לשריפת שומנים בזמן פ"ג ומתן אנרגיה לשריר. הקוואקר תורם לאיזון רמות הכולסטרול ושומני הדם בעזרתם של הסיבים. הסיבים אינם מתעכלים בגוף, אלא נצמדים למולקולות שומן אשר מסתובבות בכלי הדם ומוצאים את מולקולה זו החוצה ובכך משפרים את ניקיון כלי הדם. שיבולת שועל - קוואקר תורמת לבריאות הלב ואיזון הלחץ דם בעזרתם של הסיבים המסיסים, הסידן והאשלגן אותם מכילה. איכות שינה- ממחקרים שונים עולה כי צריכת שיבולת שועל בשעות הערב מביאה לשיפור באיכות השינה. מניעת סרטן המעי הגס, ממחקרים עולה כי תזונה עשירה בסיבים יעילה בהקטנת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס, שילוב סוגי הסיבים מנקים את הצינור המעי ומזרזים את פינוי הפסולת ובכך שומרים על בריאות המעי ומערכת העיכול כולה. כתבה: הילה גלבוע, נטורופתית
top of page
bottom of page
Comments