1.jpg
משקאות צמחיים
בשנים האחרונות תחליפי החלב תפסו מקום מכובד ונרחב בתזונתנו, ניתן לפגוש אותם בחנויות ובסופרים ממלאים מדפים שלמים במגוון רחב של סוגים וטעמים. הצרכנים העיקרים של משקאות אלו לרוב הם הרגישים ללקטוז, האלרגנים לחלבון החלב, טבעונים, שומרי כשרות ועוד.
מוצרי החלב נחשבו עד לא מזמן כתורמים לבריאות, למשק הסידן בגוף, ספק של חלבון מלא וכדומה. אך בשנים האחרונות אנחנו נחשפים ליותר ויותר תופעות בריאותיות שמוצרי החלב מחמירים אותם כגון, שלשולים ויציאות רכות, כאבי בטן, גזים ונפיחות, בעיות עור ונשימה ועוד. קיום מתבררת ההבנה, כי הרכבו שונה מהותית מחלב אם. חלב הבקר נועד להזין עגל צעיר שהתפתחותו שונה משל תינוק אנושי, עיקר התפתחותו היא בגדילת הגוף ולא המוח. הפוך מבני האדם. כמובן שגם העגל וגם התינוק מסיימים את תקופת ההנקה וצרכיהם משתנים, אותו ההרכב כבר איננו מתאים עוד ולעיתים אף מזיק.
נקודה נוספת היא הורמוני הגדילה והאנטיביוטיקה שמצטברים בגופינו ולא פעם גורמים לחולי ולהתפתחות מינית מוקדמת (אם כי בחלב בקר אורגני הם לא קיימים).
אך גם בתחליפי החלב אנחנו צריכים להיות זהירים, חובתנו לבדוק מאין מגיע המשקה, כיצד גודל, אילו חומרים הוספו לו, כדי שנוודא שאנחנו מכניסים לגופנו משקה ראוי ואיכותי.
קצת על הנדסה גנטית וסויה:
סויה הוא אחד התחליפים הראשונים והמשמעותיים לחלב, מקור לחלבון עשיר. הסויה הוא חלק מחמשת הגידולים החשובים בעולם, הגדל בשטחים נרחבים במיוחד. כחלק מהתמודדות עם גידולו בשטחי ענק עושים שימוש בהדברה כימית. התברר, כי השימוש שהדברה הכימית גרם לכך, שגידולי הסויה נקטלו גם כן . הפתרון הטכנולוגי נמצא ע"י הנדסה גנטית, שתפס תאוצה. התהליך נעשה ע"י שיבוט לתוך גנום הסויה ע"י החדרת גן מחיידק שמבטל תכונה בסויה המקנה עמידות לקוטל עשבים.
כיום 85% מגידולי הסויה נעשים תוך שימוש בהנדסה גנטית ולא בדרך המסורתית, השומרת על תכונותיה המועילות של הסויה.ישנן לא מעט הסתייגויות לשימוש בהנדסה גנטית, שנפוצה מאוד בחקלאות ובמוצרי מזון, כגון חשש מפני הפרת שיווי המשקל הקיים בטבע, חשש מפגיעה עתידית בבריאות האדם, עליה ברמת הרעלנים הטבעיים של המזון, חלבונים חדשים העלולים ליצור תגובה אלרגנית. למעשה, רב הנסתר על הגלוי."הרדוף" בסדרת המשקאות הצמחיים החדשה שלה, שמה דגש עיקרי על שמירת ערכי הצמח ותכונותיו ע"י גידול אורגני (ללא ריסוס, ללא הדברה, ללא דישון כימי), גידול הצמחים בצורה מסורתית ללא הנדסה גנטית. כמו כן, בתהליך הפקת המשקה, נשמר התהליך הטבעי ללא פגיעה בתכונותיו וערכיו של הצמח.אופן תהליך היצור תורם רבות למוצר המוגמר אותו אנו צורכים וכאשר אנחנו בוחרים לעשות שינוי ולוותר על מוצרי החלב, שפחות מתאימים לנו, רצוי שנמיר אותם במשקאות איכותיים, עשירים, ששומרים על בריאותינו ותורמים לנו. וכל זאת יקרה, אם נקפיד לצרוך מוצרים, שבהם ישנה הקפדה על כל שלבי ההכנה של תחליפי החלב הצמחיים.
 
המשקאות שלנו:

משקה סויה אורגני ללא סוכר וללא גלוטן
משקה עשיר בחלבון צמחי, התורם להגדלת מסת השריר של גופינו ולשמירה על העצמות. תכולה נמוכה של שומנים רווים וכמות גבוה של רב בלתי רווי ובלתי רווי, התורמים לשמירה על רמות הכולסטרול התקינות בדם. הסוכרים הקיימים בו הם אלו הקיימים בו באופן טבעי. המשקה מכיל מלח ים וזאת בכמות מזערית התורמת לשמירה על לחץ דם תקין. לבסוף, זהו גם מקור לאשלגן התורם לתפקוד התקין של מערכת העצבים של השרירים ולחץ הדם.
תהליך היצור:
ראשית, אנו מועכים את הסויה. המעיכה מעבירה את החומרים המזינים למי המעיינות שמהן אנחנו מיצרים את המשקה. לאחר מכן מסננים את המשקה כדי לחלץ את החלקיקים המוצקים שאינם מסיסים. ולסיום הוא מקורר ומוסיפים לו מלח כדי לתת לו נופך מיוחד לטעם.

משקה שקדים אורגני ללא סוכר וללא גלוטן
בעל תכולת נתרן נמוכה מאוד התורמת לשמירה על לחץ דם תקין, בעל אחוזי שומן נמוכים המסייעים על בשמירה על רמות שומן תקינות בדם.
תהליך היצור:
מערבבים שקדים טבעיים וקלויים באיכות גבוהה ביותר ומרסקים אותם במים כדי להפיק מהם את כל תכונותיהם בתזונתיות והחושיות ( טעם, ארומה ומרקם).

משקה שיבולת שועל עם שקדים אורגני ללא סוכר
עשיר בסיבים תזונתיים, דל במלח ודל בשומן רווי, מסייע בשמירה על רמות תקינות של לחץ דם. ללא תוספת סוכר.

ממליצה לכולנו להיות צרכנים נבונים, לקרוא רכיבים, להבין תהליכים ולעשות שינויים איכותיים ותורמים.

 
כתבה: הילה גלבוע, נטורופתית

הנתונים המופיעים על גבי אריזת המוצרים שנמצאים על המדפים הם הנתונים המדויקים והעדכניים ביותר.

ייתכן כי חלק ממוצרינו המופיעים באתר עודכנו לגבי הסימון התזונתי ו/או לגבי סימונם באדום ועדכונים אלה (לרבות תמונת המוצר) טרם עודכנו באתר.