top of page

קמח חומוס




בשנים האחרונות אנו עדים לכך, שלא מעט אנשים מעדיפים שלא להשתמש בקמח חיטה המוכר בכל בית, אלא לעבור לקמחיים ממשפחת הקטניות. קמחים אלה, מהווים עבור התזונה שלנו עולם ומלואו של ערכים תזונתיים נפלאים, טעם נהדר, ומקלים על מערכת עיכול שלנו. אחד מקמחים אלו הוא קמח החומוס (חמצה) העשוי מגרגרי חומוס מיובשים וטחונים. החומוס הוא קטניה עתיקת יומין, עשירה, אשר נמצאת בשימוש בתרבויות שונות וניתן לפגוש אותה לרוב במטבח ההודי. השימוש בקרב טבעונים וצמחונים, צלייאקים, אלרגיים וכאלה, המבקשים לצמצם צריכת מזונות מן החי, התעצם בתקופה האחרונה, אך כדאי לכולנו להכיר אותו ולאמץ אותו במטבח שלנו. בעצם מדובר בקמח עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים ודל בשומן מה שגורם לתחושת שובע. הקמח עצמו קל ונוח לשימוש, סופח נוזלים ומהווה תחליף מצוין לביצה בשל יכולתו להדביק מרכיבי מזון בעת הכנת מתכונים שונים- פשטידות, קציצות, מאפים, חביתות טבעוניות ועוד. האם באמת שווה להמיר את קמח החיטה לקמח חומוס? קצת ערכים תזונתיים: יש בו כמות כפולה של חלבון ביחס לקמח חיטה מלא ופי 6 מקמח חיטה לבן (כ-22 ל-100 גר'). למתכננות הריון, לנשים הרות ובכלל, כמות חומצה פולית עצומה (437 מק"ג ל-100 גר'), פי 7 מקמח חיטה מלאה. עשיר במינרלים- סידן, מגנזיום, אבץ, נחושת, מנגן, אשלגן וברזל. עשיר בויטמנים מקבוצת B. מכיל חומצות שומן. שלבו את קמח החומוס, הבריאו מתכונים ותזכו להנות מטעמים נהדרים ובעלי ערך תזונתי רב. כתבה: הילה גלבוע, נטורופתית

313 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page