top of page

פאבה - ממרח עדשים צהובות



חומרי גלם

500 גרם עדשים צהובות

2-3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים

5 שיני שום, קלופות

1 כף מלח

3 כפות שמן זית

להגשה: בצל ירוק / סגול, שמן זית / עגבניה


אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים במסננת ושוטפים במים עד שהם הופכים לצלולים.

  2. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את העדשים הצהובות, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הבצל, השום והמלח. מבשלים כ-20 דק׳, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל. מסננים היטב, ושומרים מעט מנוזלי הבישול בצד.

  3. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תערובת העדשים השום, הבצל ושמן הזית למחית חלקה (אם המחית יבשה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול).

  4. מגישים חמים



1,033 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page