top of page

פודינג אורז או בשמותיו הנוספים: ׳רייס פודינג׳, ׳ארוז קון לצ'ה׳, ׳ריז בחליב׳



חומרי גלם

1 כוס אורז לבן

2 כוסות מים 2 כוסות חלב בקר/עיזים או משקה צמחי כמו משקה סויה או משקה שקדים 3-4 כפות גדושות סוכר חום (או יותר, לפי הטעם) קורט מלח

תוספות לפי הטעם – תמצית ווניל/ קוקוס/ מי ורדים/ מייפל

אופן ההכנה

מניחים את האורז בסיר קטן (אין צורך לשטוף).

מוסיפים את המים, החלב או המשקה הצמחי, הסוכר והמלח.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות – מדי 5 דקות בוחשים היטב.

אם האורז ספג את כל הנוזלים ועדיין לא התרכך, מוסיפים עוד חצי כוס נוזל (חלב או מים) עד שיתרכך.

כשהאורז מבושל לגמרי אפשר להוסיף עוד סוכר לפי רמת המתיקות שאוהבים.

מחלקים את האורז לכוסות ומניחים את התוספות שבוחרים מעל.



161 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page