חומרי גלם
1 חבילת פסטה ריגטיני 100 גרם גבינת פטה מגורדת 100 גרם מוצרלה מגורדת 150 גרם פיקורינו מגורדת 150 גרם קשקבל מגורדת 500 גרם שמנת להקצפה מלח, פלפל ואגוז מוסקט 100 גרם פירורי לחם 70 גרם גבינת פקורינו מגורדת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הגבינות מהמקרר שיגיעו לטמפרטורת חדר.
בסיר מרתיחים את השמנת יחד עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
מכניסים את הגבינות לשמנת החמה תוך כדי ערבוב על להתכה של כל הגבינות.
מבשלים את הפסטה במי מלח (לפי הוראות היצרן) עד מידת אל-דנטה (מעט קשה).
מסננים את הפטה ומוסיפים לרוטב הגבינות ומערבבים.
טוחנים יחד את פירורי הלחם ואת גבינת הפקורינו.
משמנים תבנית אפיה עם מעט שמן זית ומפזרים שכבה אחידה של פירורי הלחם והפקורינו.
מכניסים לתבנית את הפסטה עם רוטב הגבינות (במידה ונשאר רוטב יש לשפוך מעל הפסטה)
מפזרים שכבה אחידה של פירורי לחם ומכניסים לתנור עד השחמה.
מומלץ להגיש חם מאוד.
Comments